Groentecurry

Een curry boordevol groenten zoals zoete aardappel, wortel en selder. De rode currypasta en chilipeper zorgen voor een pittige toets. Laat de vissaus eruit en je hebt een volledig vegetarisch gerecht. Staat je mond al snel in brand? Serveer deze heerlijke stoofpot dan met een extra toef zure room of Griekse yoghurt.

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • arachideolie
  • 4 tenen look
  • 40 g gember
  • 1 zoete aardappel
  • 4 stengels selder
  • 2 koffielepels currypasta
  • 3 wortelen
  • 1 blik kokosmelk
  • enkele limoenblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • vissaus
  • 1 aubergine
  • enkele eetlepels zure room
  • 1 limoen
  • 1 lente-ui
  • enkele takjes koriander
  • 1 chilipeper
  • 4 naanbrood
  • krokante uitjes

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Stoof ze aan in een grote pot met arachideolie.

Pel de look en snijd de tenen grof. Doe ze bij de ajuinen.

Schil het stuk gember en rasp het bij de ajuin en de look.

Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Spoel de selder onder koud stromend water en snijd de stengels in grove stukken.

Doe de rode currypasta bij de ajuinen en roer alles goed onder elkaar.

Voeg de zoete aardappel en de selder toe en zet het vuur wat zachter.

Schil de wortelen en snijd ze grof. Doe ze ook in de pot.

Doe de tomatenpuree, de kokosmelk, de tomatenblokjes, een scheutje water, een scheutje vissaus (let op: niet vegetarisch) en enkele limoenblaadjes bij de groenten en roer goed.

Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de curry en laat het geheel verder garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.

Schep enkele lepels yoghurt of zure room in een kommetje en meng er het sap van een halve limoen onder. Rasp de zeste erover.

Snijd het groen van de lente-ui fijn. Halveer de chilipeper en haal de zaadjes eruit. Snipper de peper fijn. Pluk ook enkele blaadjes koriander.

Verwarm de flatbreads (naan) kort in de oven.

Schep de curry in een kom en werk af met de fijngesneden lente-ui, chilipeper en koriander. Lepel er wat zure room of yoghurt bij en strooi de krokante uitjes erover. Smakelijk!

Groentecurry