Groentecrumble

Een vegetarisch gerecht dat zich uitstekend leent om de koelkast leeg te maken. Gebruik de groenten die nog in de groentelade liggen en bedek ze met een lekker krokant korstje.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 venkel
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • enkele takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • enkele blaadjes laurier
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 g tomaten
  • peper
  • zout
  • 100 g zwarte olijven
  • een scheutje balsamicoazijn
  • 100 g walnoten
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g cheddar
  • 50 g boter

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De groentevulling

Verhit een scheut olijfolie in een pan.

Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de sjalotten.

Snijd de venkel, de courgettes en de aubergine grof. Doe de groenten in de pan en laat ze meestoven. Voeg een klein scheutje water toe en zet een deksel op de pan. Laat de groenten garen op een matig vuur.

Schil de paprika en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in grote stukken en doe bij de rest van de groenten.

Rits de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Doe de laurier, rozemarijn en tijm bij de groenten.

Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.

Giet er dan de gezeefde tomaten en een scheutje water bij. Kruid met peper en zout.

Hak de olijven wat fijner en doe ze bij de groenten.

Voeg er ten slotte een scheutje balsamicoazijn aan toe.

De crumble

Hak de walnoten en de hazelnoten fijn in de hakmolen.

Doe de gemalen noten in een kom en rasp er de cheddar bij.

Snijd de boter in blokjes en wrijf ze met je vingers door de crumble tot het vet genoeg is. Het geheel moet brokkelig blijven.

Kruid met een snuifje zout.

Afwerken en serveren

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Doe de groenten in een ovenschaal.

Strooi er de crumble over.

Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de crumble goudbruin is.

Groentecrumble