Groentecouscous met seitan fritti

Veel groenten met een beetje couscous, zo hoort een echte couscoussalade te zijn. Voor deze koude groentesalade gebruikt Jeroen handgerolde parelcouscous. Maar voorverpakte couscous uit de supermarkt werkt ook. De krokant gebakken seitan geeft dit vegetarisch gerecht extra bite.

Ingrediënten

  • 240 ml groentebouillon
  • 6 tomaat
  • 80 g parelcouscous
  • 1 sjalot
  • 1 bussel rucola
  • 0.5 courgette
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes platte peterselie
  • een snuifje komijn
  • een snuifje cayennepeper
  • een scheut olijfolie
  • zout
  • 0.5 citroen
  • 400 g seitan
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel natuuryoghurt
  • peper

Benodigdheden

  • een rasp
  • een vergiet
  • een grote kom

Partners

Bereiding

Bereiding

Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.

Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.

kookvraag
Emonderen

Laat de parelcouscous garen in de warme groentebouillon. Kijk voor meer instructies op de verpakking.

Pel een sjalot en snipper fijn.

Spoel de rucola en snijd fijn.

Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise).

Laat de couscous afkoelen onder koud water.

Ontvel de afgekoelde tomaten, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes (brunoise).

Doe de parelcouscous, sjalot, rucola, courgette en tomatenblokjes in een kom en meng alles onder elkaar.

Snijd de koriander, munt en peterselie fijn en voeg toe.

Voeg nog een scheutje olijfolie en citroensap toe. Kruid af met een snuifje komijn, zout en cayennepeper.

Snijd de seitan in reepjes en bak ze in olijfolie.

Pel en rasp de look fijn. Meng de look met de yoghurt en voeg een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat citroensap toe.

Serveer enkele lepels groentecouscous met flink wat reepjes seitan en werk af met het yoghurtsausje.

Groentecouscous met seitan fritti