Griekse salade met chorizo en tortillachips

Geen witloof in hesp. Liever ook geen kaasfondue. Met deze temperaturen lijkt alleen een frisse maaltijdsalade te smaken. Deze Griekse salade krijgt een originele twist, want je serveert hem met verse chorizo en tortillachips.

Ingrediënten

  • 2 vellen tortilla
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • grof zout
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 200 g Griekse yoghurt
  • peper
  • zout
  • rozemarijn
  • ras-el-hanout
  • 0.5 limoen
  • enkele takjes munt
  • 400 g chorizo
  • olijfolie
  • 0.5 ijsbergsla
  • 1 bussel rucola
  • 0.5 rode ui
  • 1 puntpaprika
  • 4 tomaat
  • 0.5 komkommer
  • 200 g zwarte olijven
  • een scheut witte wijnazijn
  • peper
  • zout
  • 200 g feta

Benodigdheden

  • een ovenplaat
  • een rasp
  • een schone keukenhanddoek

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

De tortillachips

Snijd de tortillavellen in driehoeken en leg ze op de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden en grof zout.

Bak de tortillachips gedurende 20 minuten in de oven.

De tzatziki

Rasp de komkommer. Doe de schilfers op een schone keukenhanddoek en wring de handdoek uit.

tip
Je kan het sap bewaren om er gin-tonic mee te maken.

Doe de komkommer in een mengkom. Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de komkommer.

Doe er de Griekse yoghurt bij en meng.

Kruid met peper, zout, gedroogde rozemarijn en een snuif ras-el-hanout. Voeg ook het sap van een halve limoen toe. Meng alles goed door elkaar.

Spoel de takjes munt en snipper de groene blaadjes fijn. Meng onder de dressing. Bewaar in de koelkast.

De Griekse salade met chorizo

Snijd de verse chorizo in schijfjes.

Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur. Bak de chorizo in de olie.

Snipper de ijsbergsla en doe in een kom. Voeg de rucola toe en meng onder de ijsbergsla.

Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Pluk de ringen even los en doe ze bij de salade.

Snijd de groene puntpaprika in schijfjes en doe deze ook bij de salade.

Snijd de tomaten in partjes en vervolgens in reepjes. Snijd een halve komkommer in blokjes. Leg de tomaten en de komkommer op de salade.

Voeg ook de olijven toe. Giet een flinke scheut olijfolie over de salade, en ook wat azijn. Kruid met peper en zout.

Meng de salade voorzichtig om met twee lepels. Lepel er de tzatziki over (of serveer apart).

Brokkel er de fetakaas over en leg ook de gebakken chorizo op de salade.

Serveer de Griekse salade met de tortillachips uit de oven.

Griekse salade met chorizo en tortillachips