Griekse rijstsalade met merguez gehakt en tzatziki

De gouden Griekse combinatie van feta, tomaat, komkommer en olijven inspireerde Jeroen voor deze salade met wilde rijst. Jeroen werkt de salade af met stukjes gebakken merguez gehakt. Aan tafel!

Ingrediënten

  • 0.5 komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • een halve limoen
  • een snuif komijn
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • peper
  • keukenzout
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes platte peterselie
  • keukenzout
  • 125 g wilde rijst
  • 1 rode ui
  • enkele druppels rode wijnazijn
  • 0.5 komkommer
  • 2 pruimtomaat
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 puntpaprika
  • 100 g zwarte olijven
  • 200 g feta
  • 400 g merguezworst
  • peper
  • een scheut olijfolie

Benodigdheden

  • rasp
  • neteldoek

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voor de tzatziki

Rasp de helft van de komkommer op een grove rasp en doe de geraspte komkommer in een natte neteldoek. Pers er het meeste sap uit.

tip Om een goede textuur te geven aan de tzatziki, is het belangrijk om zo weinig mogelijk vocht van de komkommer over te houden. Knijp de geraspte komkommer daarom heel goed uit.

Doe het vruchtvlees in een kom, samen met de Griekse yoghurt, de zeste en het sap van een halve limoen, een snuif komijn, een snuif paprikapoeder, peper en zout.

Pel de look en rasp hem erbij.

Snipper de peterselie en de munt fijn en voeg ze toe. Meng alles goed onder elkaar. Hou apart.

Voor de Griekse rijstsalade

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.

Pel de rode ui, snijd ze in blokjes en doe ze in een kom. Besprenkel met rodewijnazijn.

Schil de andere helft van de komkommer voor de salade, snijd hem in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in kleine stukjes. Voeg bij de uien.

Snijd de tomaten en de puntpaprika’s in stukken en voeg ze toe aan de komkommer. Voeg er de ontpitte olijven aan toe.

Breek de feta in stukjes en meng ze onder de salade.

Knijp het vlees uit de merguezworsten en bak ze in de pan.

Giet de rijst af wanneer hij gaar is en spoel onder koud water.

Meng de groenten onder de rijst, voeg de stukkken merguez toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en olijfolie.

Griekse rijstsalade met merguez gehakt en tzatziki