Gratin van krab met Frans brood

Dit tussengerecht maak je makkelijk op voorhand klaar. Terwijl de gasten even bekomen van het voorgerecht, schuif je de schaaltjes in de oven voor een mooi krokant korstje. Met dit recept vul je 8 kleine ovenschaaltjes.

Ingrediënten

  • 250 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 0 boter
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 5 dl melk
  • 80 g gemalen kaas
  • 0 tomatenpuree
  • 0 harissa
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 1 citroen
  • 500 g krabvlees
  • 0 gemalen kaas
  • 1 stokbrood

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.

Smelt een klontje boter in een pan. Doe er de knoflookpulp bij.

Stoof ook de spinazie in de boter. Roer goed om en kruid met peper en zout.

Doe de spinazie weer in het vergiet en laat uitlekken.

De kaassaus

Smelt de boter en roer er de bloem door met een garde. Laat het mengsel al roerend ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.

Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.

Meng de gemalen kaas door de saus. Breng op smaak met een toefje tomatenpuree en harissa. Kruid met peper en zout.

Knijp er het sap van de citroen bij.

De gratin

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Doe het krabvlees bij de kaassaus. Roer goed los.

Schep de spinazie in de ovenschaaltjes.

Lepel de kaassaus met krabvlees over de spinazie. Strooi er nog wat gemalen kaas bovenop.

Plaats de ovenschaaltjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven, tot het laagje kaas smelt en korst.

Afwerken en serveren

Serveer de gratin van krab en spinazie met een stukje stokbrood.

Gratin van krab met Frans brood