Granola met frambozen en yoghurt

Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.

Ingrediënten

  • 30 g pecannoten
  • 100 g havermout
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpit
  • 20 g sesamzaadjes
  • 1 eiwit
  • 75 g kristalsuiker
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 200 g framboos

Benodigdheden

  • een bakplaat
  • een siliconen matje of bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.

tip In plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.

Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.

tip Dit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).

Serveer de yoghurt met granola en frambozen.

Granola met frambozen en yoghurt