Goulashsoep

Deze stevige maaltijdsoep staat steevast op het menu in winterse berggebieden. Het perfecte gerecht om de eerste dag van Dagelijkse Winterkost 2019 mee te beginnen. Verwarm je aan deze oerdegelijke soep boordevol groenten en lekker gebakken stukjes rundvlees op een koude dag.

Ingrediënten

  • 400 g groothoofd
  • peper
  • zout
  • 3 ajuin
  • 2 tenen look
  • 4 wortel
  • 2 rode paprika
  • 4 stengels selder
  • 2 liter water
  • 2 blikje tomatenblokjes
  • 1 fles passata
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif komijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 400 g aardappelen
  • 3 blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • enkele stukken bruin brood
  • enkele takjes krulpeterselie

Benodigdheden

  • een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Smelt een klont boter in een grote pot.

Snijd het rundvlees in plakjes en daarna in blokjes. Stoof ze aan in de hete boter en breng op smaak met peper en zout.

Schil de ajuinen en snijd ze in grove stukken. Hak ze fijn in de blender en laat meestoven.

Schil de wortels en snijd ze in grove stukken. Pel de look en hak ze samen met de wortels fijn in de blender. Doe ze mee in de pan.

Spoel de selder en snijd ze in grove stukken. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd in grove stukken. Hak de groenten fijn in de blender laat meestoven.

Breng het water aan de kook.

Kruid de soep met komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, gewoon paprikapoeder en de tomatenpuree. Roer alles goed om en laat even bakken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de passata toe.

Doe het kokende water erbij en leg een bouillonblokje in de pot. Laat zachtjes sudderen.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Leg ze in de soep.

Bind de tijm en laurier op en leg de bouquet garni in de soep. Laat de soep zachtjes verder pruttelen gedurende 45 minuten.

Breek enkele stukken brood af om bij de soep te serveren.

Snijd een paar takjes peterselie fijn.

Schep de goulashsoep in een kommetje en serveer er een stukje brood, een toef zure room en wat fijngesnipperde peterselie bij. Smakelijk!

Goulashsoep