Gnocchi met venkelballen

Salsiccia is een Italiaanse worst van varkensgehakt die gekruid wordt met venkel of anijs. Maakt je slager dit type worst niet? Gebruik dan varkensgehakt dat je flink kruidt met venkelzaad.Dit type worst doet het fantastisch in een stevige tomatensaus die je met gnocchi (aardappelballetjes) maar net zo goed met pasta kunt serveren. Je kan ook zelf verse gnocchi maken.

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 4 venkelworst
  • 3 sneetje pancetta
  • 1 venkel
  • 4 dl witte wijn
  • 4 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 blik tomaat
  • 300 g passata
  • boter
  • olijfolie
  • snuifje suiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takje tijm
  • oregano
  • peper
  • zout
  • 100 g pecorino

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Zet een pot gezouten water op voor de gnocchi.

De gnocci met venkelballen

Duw het gehakt uit de worsten.

Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje olijfolie bij. Bak het gehakt in de pan en duw het plat met een vork. Er mogen nog grote stukken in zitten.

Snijd de pancetta in reepjes en bak het samen met het gehakt.

Pel de sjalotten en hak ze grof. Pel en snipper de look en plet hem. Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Snijd het groen en de harde kern van de venkel en snijd hem in lange repen.

Verhit een scheut olijfolie in een tweede pan en stoof de sjalotten. Doe er look, chilipeper en venkel bij.

Doe de tomatenpuree in de pan als de venkel bijna gaar is en laat mee bakken.

Schep het vlees bij de groenten en blus met witte wijn. Kruid met rozemarijn, tijm en oregano en laat de wijn volledig inkoken.

Doe tomatenblokjes en passata bij de saus en laat op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.

tip Heb je veel tijd? Laat de saus dan lang sudderen op een laag vuur, eventueel met een deksel op de pan. Zo wordt ze nog voller van smaak.

Kook de gnocchi 2 tot 3 minuten in het gezouten water. Ze zijn gaar wanneer ze bovendrijven. Giet af.

Serveer de gnocchi met saus en werk af met geraspte Pecorino.

Gnocchi met venkelballen