Glühtail

Jeroen doopte deze cocktail een ‘glühtail’ omdat hij gemaakt wordt met specerijen die je normaal in glühwein gebruikt. Je vult hem aan met ijs en tonic waardoor het een lekkere bitter wordt.

Ingrediënten

  • 1 liter rode Lillet
  • 10 g rozebottelthee
  • 5 g glühweinthee
  • 2 dl mescal
  • 1 steranijsje
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagel
  • 3 jeneverbessen
  • 1 sinaasappel
  • tonic

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voorbereiding

Giet de Lilet in een kan en doe er de rozenbottel- en hibiscusthee, de glühweinthee en de gedroogde appel bij. Laat minstens twee dagen infuseren.

De cocktail

Zeef de Lillet.

Kneus de steranijs, kaneel, kardemom, kruidnagel en jeneverbessen in een vijzel. Doe de specerijen bij de Lillet.

Snijd de oranje schil van de sinaasappel en doe de zeste bij de Lillet. Giet er de mescal bij.

Laat alles minstens een dag of een nacht op een koele plaats trekken.

Afwerken en serveren

Zeef de Lillet.

Vul een glas voor 1/3 met Lilet en vul aan met ijsblokjes en tonic.

Glühtail