Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen

Deze omelet op Aziatische wijze is een echte smaakbom. Maak het gerecht af door de nasi en gebakken tijgergarnalen te serveren als vulling van een kruidige omelet. Laat je niet afschrikken door de geur van de trassie, ook wel bekend als garnalenpasta. Het is een geweldige smaakmaker die zeker niet mag ontbreken in dit gerecht.

Ingrediënten

  • 600 g scampi
  • 200 g rijst
  • 1 pakje enokichampignons
  • arachideolie
  • 2 ajuin
  • 2 teentje look
  • peper
  • zout
  • 0.25 Chinese kool
  • een flinke eetlepel trassie
  • 1 koffielepel sambal
  • 200 g sojaboon
  • 6 ei
  • een scheutje melk
  • enkele druppels vissaus
  • enkele druppels sriracha
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

  • Een rasp
  • een wok

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Bewaar de scampi in een kommetje en de pantsers in een ander kommetje. Zet ze even aan de kant.

Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.

Verwijder het achterste deel van de enokichampignons en maak ze los. Zet de champignons even aan de kant in een kommetje.

Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok.

Pel de uien en de look.

Bak de pantsers van de scampi in de arachideolie voor extra smaak. Snipper intussen de uien fijn en schil de gember.

Haal de pantsers uit de pan. Bak er de scampi kort en hevig in aan. Kruid ze met peper en zout.

Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem uitlekken.

Haal de scampi uit de olie en houd ze even apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.

Bak de fijngesnipperde ajuin in de geparfumeerde arachideolie. Rasp er de teentjes look en de duim gember bij.

Spoel de bladeren van de Chinese kool onder water en snijd hem fijn.

Doe de trassie en de sambal bij de groenten in de wok en laat even meebakken. 

Voeg er de fijngesneden Chinese kool aan toe, gevolgd door de gare rijst en de sojaboontjes. Meng alles onder elkaar.

Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg er de vissaus en de sriracha naar eigen smaak aan toe.

Voeg tenslotte de scampi opnieuw toe aan de nasi in de wok.

Zet een andere pan met een scheutje arachideolie op het vuur.

Bak dunne omeletten van de eieren in de pan.

Vul iedere omelet met de nasi door er één helft mee te bedekken en de omelet vervolgens dicht te plooien. Herhaal deze stap tot het eiermengsel volledig is opgebruikt.

Werk het geheel af met de enoki champignons en wat pluksels koriander.

Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen