Gevulde kipfilet met rode pesto-pasta

Een sappig stukje gevulde kip smaakt altijd. Jeroen serveert het met krokante pancetta en zuiderse pasta. De kippakketjes zien er indrukwekkend uit, maar echt iedereen kan ze maken!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 125 g olijf
  • 200 g ricotta
  • 0 een halve bussel basilicum
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 8 plakjes pancetta
  • 0 boter
  • 0 olijfolie
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel sambal
  • 0 olijfolie
  • 0 peper
  • 500 g pasta
  • 4 eetlepel appelkappers
  • 50 g rucola

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes

Partners

Bereiding

De voorbereiding

Breng water aan de kook met een snuifje zout voor de pasta.

De kip

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de ‘contrefilets’ van de kipfilets. Dat zijn de losse stukken aan de onderkant.

Doe de stukjes contrefilet in de hakmolen met de olijven, ricotta en basilicum.

Mix tot een korrelige massa en kruid met peper en zout.

Snijd de kipfilets overlangs in twee, maar snijd ze niet helemaal door. Leg ze open. Leg eventueel een vel plasticfolie op de filets en klop ze wat platter met een vleesmes of een steelpannetje.

Kruid de binnenkant met peper en zout.

Vul elke kipfilet met het ricottamengsel. Vouw de kipfilets dicht.

Rol 2 plakjes pancetta rond elke kipfilet.

Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan.

Leg de filets op de naad in de pan. Schroei de pakketjes rondom dicht. De kip moet nog niet gaar zijn.

Laat de kip ongeveer 15 minuten in de oven verder garen. Draai halverwege om.

De pesto-pasta

Doe de zongedroogde tomaten zonder de olie in de hakmolen. Voeg er de gepelde en in stukken gesneden knoflook aan toe.

Doe er de pijnboompitten, de in stukjes gesneden Parmezaan, de tomatenpuree, de sambal en een scheutje olijfolie bij.

Kruid met peper en mix tot pesto.

Kook de pasta gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Afwerken en serveren

Meng de pesto door de pasta.

Haal de kip uit de oven.

Snijd de steeltjes van de appelkappers en snijd ze in stukjes.

Roer de rucola en de kappertjes door de pasta.

Schep de pasta in borden. Snijd de kip in plakken en leg ze op de pasta.

Gevulde kipfilet met rode pesto-pasta