Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

bakplaat of ovenschaal hakmolen met S-vormig mes zeef

Bereiding

De paprikasaus

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in stukken. Pel de sjalotten en de look en snijd ze grof. Snijd de tomaten en de chilipeper in stukken.

Leg de groenten op een bakplaat of in een grote ovenschaal en sprenkel er gul olijfolie over. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.

Rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de geroosterde groenten in de hakmolen met de tomatenpuree en enkele lepels van de olie/het kookvocht waarin de groenten gegaard zijn. Mix tot coulis.

Duw de saus door een zeef.

Gevulde courgettes

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Breng water aan de kook in een kookpot waarop een stoommandje past.

Snijd de courgettes in de lengte door en hol ze uit met een koffielepel. Snijd een heel dun reepje van de onderkant zodat de courgettes mooi blijven staan. Hou de binnenkant bij.

Leg de courgettehelften in het stoommandje en stoom ze kort boven het kokende water.

Schil de wortel. Snijd hem eerst in lange repen en dan in kleine blokjes (brunoise). Snijd de selder op dezelfde manier in brunoise. Hak de binnenkant van de courgettes in stukjes.

Verwarm een scheut olijfolie op het vuur en stoof de courgettestukjes, wortel en selder kort aan. Kruid met peper en zout. Laat de groenten niet te gaar worden.

Breng 1 liter water aan de kook met een snuifje zout. Doe de bulgur in het kokende water en laat ongeveer 8 minuten garen. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen. Doe de bulgur bij de groenten en meng goed.

Roer de maïs door de groenten met bulgur en breng op smaak met peper en zout.

Vul de courgettes met de mengeling. Haal de korst van de geitenkaas en brokkel hem over de courgettes.

Zet de courgettes 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas begint te kleuren.

Afwerken en serveren

Snijd enkele blaadjes basilicum in reepjes.

TIP

Door de blaadjes op te rollen, snijd je ze heel gemakkelijk in fijne reepjes.

Lepel wat paprikasaus op een bord en leg er een gevulde courgette op. Werk af met basilicum en een likje olijfolie.

4 personen

60 minuten

Benodigdheden:

bakplaat of ovenschaal hakmolen met S-vormig mes zeef

Ingrediënten

Gevulde courgettes met geitenkaas en bulgur

Een halve courgette gevuld met een ‘groenteburger’ van bulgur, wortel en selder is een ideaal voorgerecht of een lekkere lunch om de vegetarische week af te sluiten. Jeroen gebruikt geitenkaas Le Larry, een heerlijk streekproduct uit Lochristi. Hij geeft er een saus van geroosterde paprika’s bij.

  •  

Bereiding

De paprikasaus

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in stukken. Pel de sjalotten en de look en snijd ze grof. Snijd de tomaten en de chilipeper in stukken.

Leg de groenten op een bakplaat of in een grote ovenschaal en sprenkel er gul olijfolie over. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.

Rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de geroosterde groenten in de hakmolen met de tomatenpuree en enkele lepels van de olie/het kookvocht waarin de groenten gegaard zijn. Mix tot coulis.

Duw de saus door een zeef.

Gevulde courgettes

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Breng water aan de kook in een kookpot waarop een stoommandje past.

Snijd de courgettes in de lengte door en hol ze uit met een koffielepel. Snijd een heel dun reepje van de onderkant zodat de courgettes mooi blijven staan. Hou de binnenkant bij.

Leg de courgettehelften in het stoommandje en stoom ze kort boven het kokende water.

Schil de wortel. Snijd hem eerst in lange repen en dan in kleine blokjes (brunoise). Snijd de selder op dezelfde manier in brunoise. Hak de binnenkant van de courgettes in stukjes.

Verwarm een scheut olijfolie op het vuur en stoof de courgettestukjes, wortel en selder kort aan. Kruid met peper en zout. Laat de groenten niet te gaar worden.

Breng 1 liter water aan de kook met een snuifje zout. Doe de bulgur in het kokende water en laat ongeveer 8 minuten garen. Giet af en spoel onder koud water om de garing te stoppen. Doe de bulgur bij de groenten en meng goed.

Roer de maïs door de groenten met bulgur en breng op smaak met peper en zout.

Vul de courgettes met de mengeling. Haal de korst van de geitenkaas en brokkel hem over de courgettes.

Zet de courgettes 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas begint te kleuren.

Afwerken en serveren

Snijd enkele blaadjes basilicum in reepjes.

TIP

Door de blaadjes op te rollen, snijd je ze heel gemakkelijk in fijne reepjes.

Lepel wat paprikasaus op een bord en leg er een gevulde courgette op. Werk af met basilicum en een likje olijfolie.

Dagelijkse Kost een.be