Gevulde chocoladepannenkoeken met banaan en muesli

De Paasklokken zijn waarschijnlijk langs geweest en hebben zonder twijfel weer veel te veel chocolade gebracht. Die gebruikt Jeroen om dikke pancakes te bakken, gevuld met chocolade. Hij serveert er banaan en krokante muesli bij. Perfect als dessert of bij de Paasbrunch.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 3 dl melk
  • 2 ei
  • 200 g chocolade
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 g boter
  • 0 zout
  • 200 g chocolade
  • 2 banaan
  • 4 eetlepel muesli
  • 0 bloemsuiker
  • 0 boter

Benodigdheden

  • een blender
  • een hakmolen met S-vormig mes
  • kleine koekenpannetjes

Partners

Bereiding

De gevulde chocoladepannenkoeken

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Doe de bloem in de blender en voeg er de melk aan toe.

Voeg er eieren, vanillesuiker en een snuifje zout aan toe.

Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze in de blender.

Smelt de boter en giet ze bij de rest van de ingrediënten voor het beslag. Doe er ten slotte het bakpoeder bij en mix tot een glad en dik pannenkoekenbeslag.

tip
Het bakpoeder is essentieel in dit recept. Het maakt de pannenkoeken lekker dik en luchtig.

Maal de chocolade fijn in de hakmolen.

Smelt een klein klontje boter in een kleine koekenpan en schep er deeg in.

tip
Je kunt de pannenkoeken ook in een wat grotere pan bakken waarin je bijvoorbeeld een kookring legt.

Wacht tot het beslag onderaan een beetje gedroogd is. Schep een lepel gemalen chocolade in het midden van de pannenkoek. Doe er nog wat beslag over zodat de chocolade helemaal bedekt is.

Laat de pannenkoek even garen in de oven tot de bovenkant een beetje gedroogd is.

Haal de pannenkoek uit de oven en draai om. Laat de onderkant verder bakken op het vuur.

Snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes op de pannenkoek en strooi er krokante muesli over.

Werk af met een beetje bloemsuiker.

Gevulde chocoladepannenkoeken met banaan en muesli