Door de paprika’s eerst op de barbecue te roosteren worden ze gekonfijt en zijn ze ook wat zoeter. Ze zijn de basis van een klassieke Argentijnse salsa: chimichurri. Let op als je de eendenborst bakt op de barbecue. Het vet aan het vlees kan gemakkelijk in brand vliegen. Gebruik daarom een speciale pan of ‘skillet’ om de eendenborst te bakken.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 2 rode chilipeper
  • 2 eendenborst
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 600 g krielaardappelen
  • 2 stengels prei
  • 0 boter
  • 0 enkele takjes tijm
  • 0 olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 bussel peterselie
  • 0 komijnpoeder
  • 0 oregano
  • 0 Provençaalse kruiden
  • 0 rode wijnazijn
  • 0 grof zout

Benodigdheden

  • een barbecue

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Halveer de rode paprika’s en gril ze op de barbecue.

Gril de chilipepers ook op de barbecue.

Maak inkepingen in het vet van de eendenborsten. Snijd eventueel teveel aan vet weg. Kruid het vlees met peper en zout.

Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil in gezouten water.

Maak de prei schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 10 cm.

Doe wat water en een klontje boter in een pan. Kruid met peper en zout. Laat de boter smelten in het water. Leg er de stukken prei in met een takje tijm. Zet een deksel op de pan en laat smoren op een zacht vuur.

Pel de paprika’s en de chilipepers voorzichtig. Verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng ze met een flinke scheut olijfolie.

Pel en snipper de sjalot. Meng met de paprika en chilipeper.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met en mes. Doe ook bij de salsa.

Snipper de peterselie. Meng door de salsa. Kruid met komijnpoeder, oregano, Provençaalse kruiden, zout en peper. Voeg er een scheutje rode wijnazijn aan toe.

Leg de eend in een special pan of ‘skillet’. Bestrijk ze met olijfolie en bak 5 minuten aan elke kant op de barbecue.

Haal de prei uit de pan en gril op de barbecue met een likje olijfolie.

Haal de eendenborsten van de barbecue. Draai ze om en laat even rusten.

Giet de krieltjes af.

Snijd de eendenborsten in fijne plakjes. Halveer de krieltjes.

Serveer de eendenborsten met de krieltjes, de chimichurri en de prei. Strooi wat grof zout op de aardappeltjes.