Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

Deze prachtige toast met gestoofde spinazie, asperges, een gepocheerd eitje en hollandaisesaus met truffel is een ideaal brunchgerecht om mee uit te pakken. Klaar in een handomdraai en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperges
  • 400 g spinazie
  • 4 sneden briochebrood
  • scheutje olijfolie
  • 8 ei
  • 3 dopje witte wijn
  • een halve citroen
  • 100 g boter
  • klontje boter
  • snuifje cayennepeper
  • 1 eetlepel truffelpasta
  • flinke scheut azijn
  • 1 teentje look

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de asperges en zet ze op in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en houd ze warm in het water wanneer het water gekookt heeft.

Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.

Snijd het toastbrood in lange toasten, sprenkel er wat olijfolie over en leg ze op een ovenplaatje. Schuif de toasten onder grill.

Splits 4 eieren en doe de dooiers in een steelpannetje met 3 dopjes witte wijn en het sap van een halve citroen. Klop de eerst dooiers luchtig met een garde van het vuur.

Zet de steelpan op een vuurtje en blijf kloppen met een garde tot je een gebonden saus krijgt. Snijd de boter in blokjes en meng ze onder de saus. Voeg een snuifje cayennepeper en een snuif zout toe aan de saus. Meng tot slot de truffelpasta onder de saus en hou de saus even apart.

Breng ook een grote pot water aan de kook met een goede scheut azijn in.

Breek de overige 4 eieren in kommetjes.

Roer met een garde of een lepel in de pot met water en azijn tot je een draaikolk hebt. Laat de eitjes in één vlotte beweging in het water zakken en draai het vuur laag. Laat de eitjes 2 tot 3 minuten zachtjes pocheren.

Laat een klontje boter smelten in een nieuwe pan. Stoof ondertussen de spinazie aan in de pan met de boter. Pel de look en voeg de teen toe aan de stovende spinazie.

Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht van de spinazie verdampen.

Druppel wat saus op een bord en leg er een toast op. Schep wat gestoofde spinazie op de toast en schik er enkele asperges op. Werk het gerecht af met een gepocheerd eitje, wat grof zout en een flinke lepel saus.

Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise