Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

Dit gerecht doet uitstekend dienst als snelle lunch. De stukken pompoen in een krokant jasje geserveerd in met een luchtige fetacrème geven je een extra boost voor de rest van de dag. 

Ingrediënten

  • 0.5 hokkaidopompoen
  • peper
  • zout
  • een likje olijfolie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 flinke snuif lookpoeder
  • 1 flinke snuif komijn
  • 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
  • 200 g panko
  • 2 eetlepel sesamzaad
  • 2 eiwit
  • arachideolie
  • 200 g feta
  • 100 g ricotta
  • 3 eetlepel Griekse yoghurt
  • 0.5 limoen
  • 0.5 teentje look
  • 2 eetlepel pompoenpit
  • enkele blaadjes munt
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • 0.5 rode chilipeper

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder. 

Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout. 

Zet een pan met arachideolie op het vuur. 

Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan. 

Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje. 

Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.

De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. 

Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in. 

Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten. 

Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten