Gepaneerde kipfilet met paprikasalsa en olijfoliepuree

Kip is ontzettend veelzijdig. Deze dunne lappen gepaneerde en krokant gebakken kip doen het uitstekend met een mollige olijfoliepuree en pittige paprikasalsa.

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika
  • 2 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 0.25 bussel bieslook
  • 0 olijfolie
  • 0 wijnazijn
  • 0 zout
  • 0 snuifje oregano
  • 0 snuifje paprikapoeder
  • 800 g aardappel
  • 1 ei
  • 0 melk
  • 0 olijfolie
  • 0 zout
  • 0 peper
  • 4 kipfilet
  • 2 ei
  • 100 g panko
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 0 boter
  • 0 olijfolie
  • 0 oregano
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Paprikasalsa

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze eerst in repen en dan in kleine blokjes (brunoise).

tip
Omdat de schil van een rode puntpaprika heel dun is, hoef je hem niet te schillen.

Breng water aan de kook. Snijd de tomaten kruiselings in en giet er kokend water over. Laat 10 seconden staan en koel ze in koud water.

Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees ook in brunoise.

Pel en snipper de sjalot heel fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper heel fijn.

Meng de paprika met tomatenbrunoise, sjalot en chilipeper. Doe er een flinke scheut olijfolie van topkwaliteit bij en kruid met zout, gerookt paprikapoeder en oregano. Voeg er tenslotte een scheut rode wijnazijn aan toe.

Snipper de bieslook fijn en schep hem door de salsa.

Olijfoliepuree

Schil de aardappelen. Kook ze op ongeveer 20 minuten gaar in gezouten water met het deksel schuin op de kookpot.
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk en een flinke scheut olijfolie.
Splits het ei en roer de eierdooier door de puree. Breng op smaak met zout.

Kipfilet

Klop de eieren los in een schaal of diep bord. Doe er een scheutje olie bij.
Breek de panko wat kleiner in een tweede schaal of bord. Rasp er de Parmezaan bij en kruid met een flinke snuif oregano.
Snijd de kipfilet in dunne lappen. Klop en wrijf ze wat platter maar zorg dat je het vlees niet kapot maakt. Kruid de escalopes met peper en zout.
Haal de lappen kip eerst door de eieren en dan door de panko met Parmezaan. Duw met je vlakke hand op de kip zodat de panko met Parmezaan er echt ‘in’ zit.
Smelt een flinke klont boter in een pan en doe er olijfolie bij. Bak de kipschnitzels goudbruin aan beide kanten.
Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
Serveer de gepaneerde kipfilets met olijfoliepuree en paprikasalsa.
Gepaneerde kipfilet met paprikasalsa en olijfoliepuree