Jeroens grootvader at graag spek. Vooral het buikspek is lekker omdat het de ideale combinatie is van vet en vlees. Het vet geeft smaak en malsheid aan het vlees waardoor het smelt op je tong. Door het spek te lakken met honing, sojasaus en mosterd, krijgt het er extra diepte bij.Hij geeft er een eerder zoete stoemp van pompoen bij met als contrast een ferme lepel Belgische pickles. Een bord dagelijkse kost dat al je smaakpapillen aanspreekt.
Ingrediënten
- 500 g aardappel
- 1200 g pompoen
- 4 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 blaadje laurier
- 3 takje tijm
- klontje boter
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 700 g buikspek
- 1 eetlepel honing
- 1.5 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel sojasaus
- boter
- peper
- Belgische pickels
Benodigdheden
- een grote stoofpot met dikke bodem
- een houten lepel
Bereiding
De pompoenstoemp
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de pompoen in stukken.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Smelt een klont boter in een grote pan en stoof de uien tot ze zacht en goudbruin zijn. Doe er de laurier en de tijm bij.
Pel, kneus en plet de knoflook en doe hem bij de uien.
Doe de aardappelen en de pompoen in de pan en giet er een scheutje water bij. Laat garen onder deksel op een zacht vuur.