Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen zijn het ideale dagelijkse comfort food. Superlekker en klaar in een handomdraai!

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 0 boter
  • 4 ajuin
  • 800 g sperzieboontjes
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 nootmuskaat
  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 eierdooier
  • 50 g paneermeel
  • 4 koffielepels mosterd
  • 0 olijfolie
  • 0 een scheutje natuurazijn

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk

Partners

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Smelt een klont boter in een pan.

Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.

Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.

De gehaktballen

Smelt een klontje boter in een pan.

Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.

Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.

Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.

Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.

Bak de balletjes in de boter met olie.

Afwerken en serveren

Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.

Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.

Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.