Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

Gehakt Parmentier

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.

Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.

Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.

Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.

Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.

Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.

Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.

Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.

Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.  Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.

Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.

TIP

Je kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.

Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

Gehakt Parmentier

Vandaag zet Jeroen een stevige portie comfortfood op tafel, voor wie het zonder lief moet stellen of gewoon geen zin heeft in al dat valentijngedoe. Als je 'm met zorg en liefde klaarmaakt, heb je aan deze gehaktschotel Parmentier een gemakkelijk en smakelijk avondmaal.

Bereiding

Gehakt Parmentier

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.

Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.

Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.

Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.

Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.

Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.

Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.

Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.

Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.  Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.

Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.

TIP

Je kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.

Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).

Dagelijkse Kost een.be