Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade

Onder het motto ‘het hoeft niet altijd moeilijk te zijn’ maken we wraps gevuld met sneetjes rosbief en een remoulade van knolselder. Dat geeft ons nog wat tijd om zelf mayonaise te maken.

Ingrediënten

  • 3 eierdooier
  • 1 eetlepel natuur- of dragonazijn
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 4 dl arachideolie
  • peper
  • zout
  • 0.25 knolselder
  • 3 eetlepel mayonaise
  • een scheutje azijn
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 10 augurk
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 0.5 Romeinse sla
  • 1 bussel waterkers
  • 4 tortillavel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 500 g rosbief

Benodigdheden

  • een mandoline
  • een staafmixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Laat de grillpan minstens 10 minuten voorverwarmen op een hoog vuur, tot ze gloeiend heet is.

De mayonaise

Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.

Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.

Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de staafmixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.

Proef, en kruid met peper en zout. Roer goed.

De knolselderremoulade

Schil de knolselder en rasp hem in fijne reepjes (julienne) met de mandoline. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.

Doe er 3 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise bij en meng.

Giet er nog een scheutje azijn bij voor een zure toets.

Was de peterselie. Verwijder de dikste steeltjes en snipper de peterselie fijn.

Pel en snipper de sjalot.

Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze samen met de sjalot en de peterselie door de knolselderremoulade. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

Haal de bladeren van de Romeinse sla. Was de sla en de waterkers en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd in hapklare stukken.

Bestrijk de tortillavellen met een dun laagje mosterd.

Beleg elk vel met rosbief en kruid af met peper.

Smeer een royale laag knolselderremoulade over de rosbief, met daarop een toefje sla.

Rol de tortilla voorzichtig op en gril ze rondomrond in de voorverwarmde pan.

tip Gril de tortilla eerst op de “naad”. Dan is ze goed dicht en valt ze niet meer open.

Snijd de tortilla eventueel in kleine stukken en serveer.

Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade