Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's

Barbecue smaakt altijd en overal! Ook in Mexico hebben ze er kaas van gegeten, zo blijkt. Om dat nog eens extra in de verf te zetten, gooit Jeroen in Dagelijkse kost drie soorten vlees op de hete grill. Lekker met een eenvoudige salade van avocado en, hoe kan het ook anders, gebakken tortilla's.

Tomatillos, of Mexicaanse aardkersen, zijn verkrijgbaar in blik. Dan hoef je ze niet voor te koken. Vind je geen tomatillos? Je kan ze ook vervangen door onrijpe, groene tomaten of groene paprika (al dan niet met een handje kruisbessen bij). Zo benader je de lichtzure smaak van tomatillos het best.

Ingrediënten

  • 6 tomatillo
  • 2 tomaten
  • 3 ajuin
  • 3 teen look
  • 4 guajillopeper
  • 8 chilipeper
  • een scheutje water
  • keukenzout
  • enkele takjes koriander
  • 300 g rundvlees
  • 300 g varkensspiering
  • 300 g chorizo
  • zwarte peper
  • 1 rode ui
  • 2 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 8 tortilla

Benodigdheden

  • barbecue of grill
  • blender
  • grote serveerschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Steek de bbq aan en laat goed heet worden.

Kook de tomaten en de tomatillos 10 minuten in een pot gezouten water. Als je tomatillos uit blik gebruikt, kun je deze stap overslaan.

Versnipper de ui en de look voor de rode salsa en fruit ze in een scheutje olie.

Hak de pepers grof en stoof ze mee aan.

Doe de rode tomaten in de beker van de blender met een scheutje water. Schep de gestoofde groenten erbij en mix de salsa kort. Breng op smaak met een snuif zout. Schep de saus in een kom en laat ze afkoelen. Spoel de blender even uit.

Doe de tomatillos in de beker van de blender. Voeg er de grof gesneden ui en look, en de gehakte seranopepers en koriander aan toe. Mix het geheel kort, schep de salsa in een kommetje en laat de saus afkoelen.

Snijd de lappen vlees in stukken. Kruid met peper en zout en druppel er wat olie over. Gril ze samen met de chorizo op de hete bbq.

Snipper de rode ui voor de avocadosalade en doe hem in een kom. Doe de avocado’s en de tomaten in blokjes erbij. 

Hak de peper fijn en schep hem onder de salade. Breng op smaak met limoensap en zout.

Haal het geroosterde vlees van de bbq en leg alles op een schaal. Serveer er warme tortilla’s, de rode en groene tomatensalsa en de avocadosalade bij.

Gegrild vlees met rode en groene tomatensalsa, avocadosalade en tortilla's