Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"

Kalfspiccata klinkt je misschien bekend in de oren. Piccata slaat hier op het dun geklopte stukje vlees. Het vlees wordt lichtjes gebloemd, gebakken en op smaak gebracht met citroen, kappertjes en boter. Jeroen geeft zijn eigen draai aan het gerecht. 

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • 1 klont boter
  • enkele boter
  • 2 sjalot
  • 2 teentje look
  • 500 g troskerstomaat
  • 800 g kalfsvlees
  • 100 g kappertjes
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 snuif grof zout
  • grof zout
  • 1 snuif peper
  • peper
  • 1 citroen
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 bussel krulpeterselie
  • enkele blaadjes rucola
  • balsamicoazijn

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een ruime pot water op het vuur. Kook er de ongeschilde aardappelen in gaar.

Laat de grillpan heet worden en giet de aardappelen af.

Zet een ruime pan op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten. Snijd de aardappelen boven de pan in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete vetstof.

Pel en snijd de sjalot in fijne ringetjes. Pel en plet de look.

Snijd de kerstomaten doormidden en zet ze in een kommetje aan de kant.

Voeg de sjalot en look toe aan de bakkende aardappelen.

Snijd het kalfsvlees in lapjes. Klop de lapjes vlees plat. 

Voeg de kappertjes toe aan de bakkende aardappelen. 

Snijd enkele takjes tijm en rozemarijn fijn. Giet een scheutje olijfolie over het vlees. Breng de lapjes aan beiden kanten op smaak met peper, grof zout, de tijm en rozemarijn.

Voeg het sap van de citroen en een klein scheutje witte wijn toe aan de aardappelen.

Leg er enkele blokjes boter bij en meng onder de saus.

Gril het vlees aan beide kanten op de hete grill. 

Leg de tomaatjes in de pan en voeg er een klein scheutje water aan toe. Laat de saus rustig verder inkoken.

Hak de peterselie fijn en meng hem onder de saus. Breng de saus verder op smaak met peper en grof zout.

Leg het gegrilde vlees op een bord. Schep er wat van de saus met de tomaatjes en aardappelen naast.

Werk het bord af met enkele blaadjes rucola en een likje balsamicoazijn.

Gegrild kalfsvlees met aardappelen "piccata"