Gebakken zalm met prei en aardappelen

Een licht visgerecht met op het vel gebakken zalm, gesmolten prei en een roomsausje met curry en kurkuma. Geef er eenvoudigweg wat gekookte aardappelen bij en smullen maar!

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 4 stengels prei
  • boter
  • 50 g boter
  • 2 dl witte wijn
  • peper
  • zout
  • 600 g zalm
  • een snuif currypoeder
  • een snuif kurkumapoeder
  • 2 dl room
  • 0.5 citroen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar.

Maak de prei schoon en spoel ze grondig onder koud stromend water. Snijd de stengels in grove julienne.

Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de witte wijn toe. Doe de julienne van prei erbij en laat de groente zachtjes ‘smelten’. Breng op smaak met wat zout, peper, nog wat extra boter en wijn. Zet het deksel op de pot.

Verdeel de zalm in gelijke stukken en kruid met peper en zout.

Smelt wat boter in een pan en bak de stukken zalm. Laat de zalm lang genoeg op de velkant bakken zodat er een krokant korstje op komt. Draai de vis vlak voor het serveren even om zodat de andere kant ook kan kleuren. De zalm mag vanbinnen nog wat donkerroze zijn.

Giet wat van het kookvocht van de prei in een pannetje. Doe er de room, de curry en de kurkuma bij en laat inkoken.

Roer er de koude blokjes boter onder tot je een gebonden currysaus hebt. Voeg wat citroensap, peper en zout toe.

Giet de aardappelen af.

Serveer een stuk zalm met een portie gesmolten prei, een paar aardappelen en werk af met de currysaus. Smakelijk!

Gebakken zalm met prei en aardappelen