Gebakken uier met Blackwellsaus

Gebakken uier is een typisch gerecht van onze grootouders. In combinatie met klassieke Blackwellsaus wordt het een gerecht met die heerlijke smaak van toen ...

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • 0 zout
  • 0 boter
  • 3 ajuin
  • 2 dl fond
  • 0 een scheutje porto
  • 2 eetlepel pickles
  • 1 dl room
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • 0 peper
  • 1 kropsla
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 bussel bieslook
  • 0 een scheutje dragonazijn
  • 0 olijfolie
  • 0 bloem
  • 8 plakken uier

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Gebakken uier met Blackwellsaus

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout.

Smelt een klont boter in een pan.

Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Bak de uien bruin in de boter.

Giet de fond en een scheutje porto bij de uien. Meng er de pickles door. 

Doe room bij de saus. Leg een blaadje laurier en enkele takjes tijm in de pan en laat de saus inkoken.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Scheur de kropsla in stukken. Was de blaadjes en laat ze uitlekken in een vergiet.

Pel en snipper de sjalot. Snipper de bieslook.

Meng de kropsla met sjalot en bieslook. Breng op smaak met een likje azijn, een scheutje olijfolie, peper en zout.

Smelt een klont boter in een pan.

Doe wat bloem in een diep bord of schaal en kruid met peper en zout. Snijd de plakken uier in twee en haal ze door de bloem.

Bak de uier kort in de boter.

Serveer de uier met de Blackwellsaus en de salade.

Gebakken uier met Blackwellsaus