Gebakken rijst met Chinese kool, parelhoen en omelet

Nog eens een lekker wokgerecht dat een beetje aan nasi goreng doet denken, maar "hiervoor bestaat nog geen nummertje voor bij de Chinees, hoor!" verzekert Jeroen ons. Hij maakt de nasi wat 'chiquer' door parelhoen te gebruiken, maar het gerecht is even smakelijk met een ander soort gevogelte. Een resem aan Oosterse kruiden en smaakmakers maakt van dit gerecht een ware smaakbom. Laat je ook verrassen!

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 5 dl water
  • 4 parelhoenfilet
  • 1 ajuin
  • teentje look
  • 30 g gember
  • een halve chilipeper
  • een halve Chinese kool
  • 200 g shiitake
  • 200 g sojascheuten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepel Ketjap Manis
  • 100 g diepvrieserwten
  • scheut arachideolie
  • 4 ei
  • scheutje vissaus
  • scheutje sriracha
  • enkele lente-ui

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de rijst met het water in een pot en breng hem aan de kook.

Snijd de parelhoen in stukken en kruid met peper en zout. Zet een wok op het vuur en laat wat olie heet worden. Bak de stukken parelhoen goudbruin in de wok.

Snipper de ui fijn en plet de look. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem fijn. Schil de gember en rasp hem bij de ui, de look en de chilipeper. Snijd tot slot de Chinese kool grofweg in stukken.

Schep de parelhoen uit de wok en hou even apart. Giet het grootste deel van het vet weg en stoof de ui, de look, de chili en de gember aan in de wok.

Scheur de paddestoelen in stukken en voeg ze toe aan de wok. Meng er tot slot de sojascheuten en de Chinese kool aan onder. Laat de groenten even bakken.

Schep de rijst en de stukken parelhoen opnieuw bij de bakkende groenten. Breng het geheel op smaak met sesamolie en wat ketjap. Voeg tot slot de erwtjes toe en laat ze even meebakken in de wok en draai het vuur uit.

Zet een pan op het vuur en laat een scheutje arachideolie heet worden. Kluts de eitjes in een kom en voeg er de sriracha en de vissaus aan toe. Bak een omelet in de pan met de olie.

Snijd de omelet in grote stukken en meng ze onder de rijst. Snijd de lente-ui fijn.

Schep wat van de rijst op een bord en werk af met wat lente-ui en wat extra sriracha.

Gebakken rijst met Chinese kool, parelhoen en omelet