Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Een stuk gebakken kalfslever is niet alleen gezond, het is ook erg lekker. Zeker met witloof waaraan Jeroen een zoetzure toets geeft en met gewone gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • 800 g aardappel
  • boter
  • 2 ajuin
  • 1 appel
  • 6 stronken witloof
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • balsamicoazijn
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • 4 stukken kalfslever
  • 1 bussel waterkers
  • olijfolie
  • 4 eetlepel mosterd
  • grof zout

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Smelt een klont boter in een pan.

Pel en snipper de uien niet te fijn. Stoof ze in de boter.

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het bij de ui.

Maak het witloof schoon en verwijder de harde kern. Snijd het grof en doe het ook in de pan. Kruid met peper, zout een nootmuskaat.

Blus het witloof met een scheutje balsamicoazijn. Strooi er wat suiker over. Zet een deksel op de pan en laat garen.

Doe halverwege de kooktijd een scheutje water bij het witloof en zet het deksel schuin op de pan. Laat verder garen.

Smelt een klont boter in een pan. Kruid de lever met peper en zout. Bak het vlees in de boter.

Maak de waterkers schoon. Meng met een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn.

Haal het deksel van het witloof en laat nog even op het vuur karamelliseren.

Giet de aardappelen af. Laat ze kort drogen op het vuur zodat ze mooi bloemig zijn.

Serveer de gebakken kalfslever met het gekonfijt witloof, de waterkers, de gekookte aardappelen en een lepel mosterd. Strooi wat grof zout over het vlees.

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen