Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

Glazen of kristallen coupes om de cocktail in te serveren

Bereiding

Garnalen, ei en sla

Pel de grijze garnalen en hou de kopjes en pantsers bij. (Vries de garnalenkopjes in voor andere smakelijke bereidingen.)

Kook de eieren net-niet-hard (7 à 8 minuten kooktijd) en koel ze af onder koud stromend water. De dooier hoort smeuïg te zijn.

Spoel de kropsla en gebruik voornamelijk het knapperige hart. Dat is het smakelijkste stukje groen.

Breek het hardere steeltje van de slabladeren af. Laat het groen goed uitlekken en zet de sla opzij.

De cocktailsaus

Het recept voor een verse mayonaise vind je hier.

Schenk de room in een mengkom en klop deze half op met een garde. (tot yoghurtdikte)

Meng de luchtige room met de mayonaise. Voeg ketchup, het scheutje whisky en enkele druppels tabasco toe.

De tomaten

Breng een pot water aan de kook.

Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 10 tot 12 tellen onder in het kokende water.

Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.

Snij elk exemplaar in kwarten en verwijder de zaadlijsten.

De cocktail samenstellen: (vlak voor het serveren)

Snij de gekookte eieren in kwarten en snipper de blaadjes sla in fijne reepjes. Verdeel een citroen in gelijke partjes en maak enkele insnijdingen in het vruchtvlees. Strooi ook een beetje grof zeezout over de eitjes.

Gebruik ouderwetse glazen of kristallen coupes om de garnalencocktail in te serveren.

Schik in elk glas een bodem van reepjes kropsla en schep daarover een portie tomatenblokjes.

Strooi hierover een royale portie grijze garnalen, lepel er wat cocktailsaus over en werk elke coupe af met 2 kwartjes ei en een partje citroen.

Serveer meteen.

4 personen

30 minuten (excl. pellen garnalen)

Benodigdheden:

Glazen of kristallen coupes om de cocktail in te serveren

Ingrediënten

Garnalencocktail van vroeger

Soms halen we onze neus op voor een oubollige hap , maar vergeet niet dat sommige van die uncoole gerechtjes verschrikkelijk lekker zijn. Bovendien roepen ze vaak heel mooie herinneringen op. Een ouderwetse garnalencocktail is daar een perfect voorbeeld van.

Bereiding

Garnalen, ei en sla

Pel de grijze garnalen en hou de kopjes en pantsers bij. (Vries de garnalenkopjes in voor andere smakelijke bereidingen.)

Kook de eieren net-niet-hard (7 à 8 minuten kooktijd) en koel ze af onder koud stromend water. De dooier hoort smeuïg te zijn.

Spoel de kropsla en gebruik voornamelijk het knapperige hart. Dat is het smakelijkste stukje groen.

Breek het hardere steeltje van de slabladeren af. Laat het groen goed uitlekken en zet de sla opzij.

De cocktailsaus

Het recept voor een verse mayonaise vind je hier.

Schenk de room in een mengkom en klop deze half op met een garde. (tot yoghurtdikte)

Meng de luchtige room met de mayonaise. Voeg ketchup, het scheutje whisky en enkele druppels tabasco toe.

De tomaten

Breng een pot water aan de kook.

Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 10 tot 12 tellen onder in het kokende water.

Spoel de tomaten onmiddellijk met koud water en trek de schil eraf met een mesje.

Snij elk exemplaar in kwarten en verwijder de zaadlijsten.

De cocktail samenstellen: (vlak voor het serveren)

Snij de gekookte eieren in kwarten en snipper de blaadjes sla in fijne reepjes. Verdeel een citroen in gelijke partjes en maak enkele insnijdingen in het vruchtvlees. Strooi ook een beetje grof zeezout over de eitjes.

Gebruik ouderwetse glazen of kristallen coupes om de garnalencocktail in te serveren.

Schik in elk glas een bodem van reepjes kropsla en schep daarover een portie tomatenblokjes.

Strooi hierover een royale portie grijze garnalen, lepel er wat cocktailsaus over en werk elke coupe af met 2 kwartjes ei en een partje citroen.

Serveer meteen.

Dagelijkse Kost een.be