Garnalenbisque

Dit is een heerlijke bisque met de trots van onze Noordzee. Je kunt hem van tevoren maken en afwerken op het laatste moment.

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen
  • 0 olijfolie
  • 2 ajuin
  • 3 tenen knoflook
  • 4 stengels selder
  • 2 wortel
  • 1 rode paprika
  • 0 tijm
  • 0 laurier
  • 0 zout
  • 1 dl cognac
  • 1 steranijsje
  • 0 cayennepeper
  • 0 paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 liter water
  • 2 dl room
  • 0.5 bussel bieslook

Benodigdheden

  • een elektrische staafmixer
  • een zeef

Partners

Bereiding

Garnalenbisque

Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart. Houd de pantsers bij.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.

Stoof de uien en de knoflook in de olie.

Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.

Schil de wortels en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de rest van de groenten.

Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

Bak de garnaalpantsers in de olie.

Giet de cognac bij de pantsers als ze goed gebakken zijn en flambeer.

Doe de geflambeerde pantsers bij de groenten in de soepketel. Doe er de steranijs bij en kruid met cayennepeper en zacht paprikapoeder.

Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee bakken.

Bevochtig de groenten en de pantsers met het water of de visfumet. Laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.

Haal de steranijs uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef. 

Klop de room op tot yoghurtdikte.

Snipper de bieslook.

Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook.

Garnalenbisque