Fruittaart

Dit is een klassieke fruittaart met een bladerdeegbodem, crème pâtissière en fruit. Het ziet er ingewikkeld uit, maar het is gemakkelijker dan je denkt.

Ingrediënten

  • 0 boter
  • 0 bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 0.5 liter melk
  • 1 vanillestok
  • 4 ei
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g vanillepuddingpoeder
  • 2 blaadje gelatine
  • 2 dl room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepel abrikozenconfituur
  • 80 ml suikersiroop
  • 2 mandarijn
  • 2 kiwi
  • 100 g braambes
  • 1 perzik

Benodigdheden

  • Een taartvorm van 28 cm diameter en 4 cm hoog
  • bakpapier
  • bakparels (of andere blindbakvulling)
  • een keukenmachine met klopper
  • huishoudfolie

Partners

Bereiding

Taartbodem

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Vet een taartvorm in met een beetje boter en bestuif met wat bloem.

Leg het bladerdeeg in de taartvorm en duw de randen goed aan. Snijd het overtollige bladerdeeg weg.

Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi er blindbakvulling over.

Bak de deegbodem 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taartbodem uit de vorm en laat afkoelen.

Pudding

Verwarm de melk op het vuur.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze bij de melk. Leg de peul ook in de melk.

Splits de eieren. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine met de suiker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.

Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.

Haal de vanillepeul uit de melk.

Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los.

Giet de ruban bij de rest van de warme melk. Laat de pudding al roerend indikken op het vuur. Haal de pot van het vuur zodra de crème pâtissiere dik genoeg is.

Stort de crème in een schaal en doe er een vel huishoudfolie over. Duw de folie tot tegen de crème zodat er zich geen vel kan vormen. Laat de crème volledig afkoelen in de koelkast.

Week de gelatine in koud water.

Verwarm een klein beetje room in een steelpannetje. Los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat een beetje afkoelen.

Klop de rest van de room op tot yoghurtdikte. Meng de koude pudding met de opgeklopte room. Roer er de room met gelatine door.

Giet de crème pâtissière in de deegbodem. Dek af met een vel huishoudfolie en laat volledig opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

Week de gelatine voor de gelei in koud water.

Verwarm de abrikozenconfituur op het vuur met het suikerwater.

Knijp de gelatine uit en roer hem door de gelei. Laat de gelei afkoelen.

Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukken. Snijd de perzik in stukken. Spoel de braambessen. Schep het fruit door elkaar.

Verdeel de fruitsla over de taart.

Bestrijk het fruit met gelei met behulp van een keukenpenseel.

Laat de taart afkoelen en opstijven in de koelkast.

Fruittaart