Fruitbiscuit

Met deze biscuit maak je indruk op je gasten, maar ze is gemakkelijker om te maken dan je denkt.

Ingrediënten

  • 6 ei
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 40 g boter
  • 1 dopje vanille-extract
  • een snuifje zout
  • 0.5 ananas
  • 1 tros witte druiven
  • 250 g aardbeien
  • 200 g blauwe bessen
  • 1/3 citroen
  • 2 dl suikerwater
  • 1 vanillestok
  • 1 liter room
  • 50 g bloemsuiker
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl suikersiroop
  • 200 g confituur
  • 2 kiwi

Benodigdheden

  • een keukenmachine met een klopper
  • een spatel
  • een springvorm met een diameter van 23 cm en 6 cm hoog
  • een garde
  • een gekarteld mes
  • een paletmes
  • een spuitzak

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De biscuit

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Klop de eieren luchtig met de keukenmachine. Doe er dan de suiker bij en laat nog een hele tijd verder kloppen zodat het heel luchtig wordt.

Meng de bloem met het bakpoeder.

Smelt de boter in een steelpan. Giet ze bij het beslag en laat verder kloppen.

Spatel beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder door het beslag. Voeg er het vanille-extract en een klein snuifje zout aan toe.

Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet er het beslag in.

Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

Het fruit

Schil de ananas met een gekarteld mes. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Halveer de druiven.

Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren.

Meng de ananas met de druiven, de aardbeien en de blauwe bessen. Knijp er de citroen over uit en giet er het suikerwater bij.

Schep het fruit voorzichtig door elkaar en bewaar in de koelkast.

De slagroom

Snijd de vanillestok open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de room.

Klop met een garde (of de keukenmachine) de room op met de bloemsuiker.

Afwerken en serveren

Snijd de bovenkant van de biscuit mooi recht met een gekarteld mes.

Snijd de biscuit dan doormidden.

Meng de cointreau met de suikersiroop. Sprenkel over de snijkanten van de biscuit. De biscuit wordt er wat sappig van en krijgt nog meer smaak.

Smeer confituur op de onderste helft. Leg de bovenste helft met de bovenkant naar beneden op de onderste helft zodat je bovenaan een recht vlak hebt.

Strijk met een paletmes slagroom over de hele biscuit zodat hij aan alle kanten bedekt is. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.

Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in twee. Snijd ze dan in plakjes. Duw de plakjes tegen de zijkant van de biscuit.

Verdeel het fruit over de bovenkant van de biscuit. Spuit er toefjes slagroom rond.

Fruitbiscuit