Frittata met gegrilde asperges en paprika

Dit is simpele, Italiaanse kost. Een pan boordevol gegrilde groenten en ei, gebakken in de oven. Ideaal om wat restjes weg te werken. Maak er een simpele rucolasalade bij en je hebt in geen tijd een lekkere lunch klaarstaan. 

Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 2 scheutje olijfolie
  • 1 olijfolie
  • 6 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 chilipeper
  • 8 ei
  • 1 snuif oregano
  • 100 g Manchego
  • 1 bussel rucola
  • 1 scheutje balsamico

Benodigdheden

  • barbecue
  • taartvorm

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de bbq voorverwarmen tot 200°C en de oven tot 180°C.

Snijd de paprika’s in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout.

Leg de paprika’s op het rooster van de bbq en grill ze.

Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook.

Schil de asperges en breng ze in de pot gezouten koud water aan de kook.

Snijd vervolgens de courgette in dikke plakken, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de courgette ook op de bbq.

Haal de pot asperges van het vuur en laat even rusten.

Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. 

Pel de ui, snijd in grote stukken en bak in de olie. Pel vervolgens de look, snijd hem fijn en voeg toe aan de pan. Snijd de chilipeper fijn en voeg ook toe aan de pan.

Haal de asperges uit het kookwater en leg ze in een ovenschaal en rooster ze op de grill van de bbq.

Haal alle groenten van de bbq wanneer ze gegrild zijn en leg ze in een schaal.

Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in grote stukken en schep ze in de taartvorm. Voeg vervolgens de gebakken ui, chili en look toe. Snijd de asperges in stukken en voeg ook toe. Leg tot slot de gegrilde courgette erbij. 

Kluts de eieren in een kom en kruid met peper, zout en een snuif oregano.

Giet de eieren vervolgens over de gegrilde groenten.

Rasp de manchego over de frittata en bak 45 minuten in de oven.

Spoel de rucola, laat hem even uitlekken en doe hem in een kom. 

Giet er een scheutje olijfolie en balsamico over en kruid de sla met peper en zout.

Haal de frittata uit de oven en snijd hem voorzichtig in stukken. Serveer op een bord met de rucola salade.

Frittata met gegrilde asperges en paprika