Fishcake met wortelsalade

Viskoekjes zijn superlekker met een frisse salade van wortelen en komkommer. Jeroen besprenkelt de groenten met azijn en laat ze een tijdje marineren. De zuren zorgen ervoor dat alles gaart.

Ingrediënten

  • 4 aardappel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 steranijs
  • enkele takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • 300 g witte vis
  • peper
  • currypoeder
  • 6 wortel
  • 1 komkommer
  • enkele takjes koriander
  • 4 eetlepel sushiazijn
  • witte azijn
  • olijfolie
  • zout
  • 2 sjalot
  • 0.25 bussel peterselie
  • 0.25 bussel dille
  • arachideolie
  • 50 g panko

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • een pureestamper

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in een grote kookpot water met enkele blaadjes laurier, een steranijs, enkele takjes tijm en een gepelde teen knoflook.

Snijd de vis in stukken. Leg ze bij de aardappelen en laat ze even meekoken. Kruid met peper en currypoeder.

Schil de wortelen en snijd of rasp ze in dunne plakjes.

Snijd of rasp de komkommer ook in dunne plakjes. Meng met de sjalotten en de wortelen. Snipper de koriander en doe hem bij de groenten. Sprenkel er sushiazijn, gewone azijn en een scheut olijfolie over. Kruid met peper en zout. Laat de groenten marineren.

Giet de aardappelen met de vis af. Haal er de steranijs, de takjes van de tijm en de blaadjes laurier tussenuit.

Plet de aardappelen en de vis met een likje olijfolie.

Snipper de peterselie en de dille. Roer de kruiden door de vispuree.

Verhit flink wat arachideolie in een pan.

Strooi panko in een schaal of bord.

Rol burgers van de vispuree en haal ze door de panko.

Bak de visburgers in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de fishcakes met de wortelsalade.

Fishcake met wortelsalade