Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven

Dat er niet altijd boterhammen in de brooddoos moeten zitten, bewijst deze lekkere lunchsalade van strikjespasta met zongedroogde tomaten, artisjokken, mozzarella en een heerlijke amandelpesto. Maak hem de avond van tevoren klaar, dan is hij nog lekkerder.

Ingrediënten

  • 500 g farfalle
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 280 g gegrilde artisjok op olie
  • 40 g amandelen
  • 2 dl olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 80 g Manchego
  • 0.5 citroen
  • 200 g zwarte olijven
  • 150 g buffelmozzarella
  • peper
  • zout
  • 1 bussel rucola

Benodigdheden

  • Een blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Kook de farfalle (strikjespasta) gaar in gezouten water.

Snijd de zongedroogde tomaten en de artisjokken in stukken.

De amandelpesto

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de amandelen en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Doe de geroosterde amandelen in de blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en de peterselie. Doe ze ook in de blender. Voeg er de gepelde knoflook en de in stukjes gesneden manchego aan toe.

Giet er de olijfolie bij en mix tot pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

tip Pesto bestaat altijd uit noten, kruiden, harde of halfharde kaas en olie. Je kunt dus variëren met diverse noten, kazen en kruiden.

Afwerken en serveren

Giet de pasta af en koel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

Meng de pasta met de pesto, de zongedroogde tomaten en de artisjokken. Doe er de olijven en bolletjes mozzarella bij.

Breng op smaak met peper en zout.

Werk af met een toef rucola.

Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven