Far Breton met Armagnac

Jeroen maakt een klassieke Bretoense pruimentaart klaar met gemarineerde pruimen in Armagnac. Verrassend eenvoudig en ontzettende lekker. Deze flan is lauw op z’n best!

Ingrediënten

  • 1 dl Armagnac
  • 250 g gedroogde pruimen
  • 5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 g bloem
  • 1 eetlepel bloem
  • 90 g kristalsuiker
  • een snuifje zout
  • 5 ei
  • boter
  • bloemsuiker

Benodigdheden

  • Een taartvorm (ongeveer 28 cm)
  • een keukenmachine met het K-hulpstuk

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185°C.

Meet de juiste hoeveelheid Armagnac af. Leg de gedroogde pruimen in een mengkom en giet er de Armagnac over.

Verwarm de melk tot een lauwe temperatuur en voeg er vervolgens de zaadjes en het vanillestokje aan toe.

Meng de bloem onder de suiker, het snuifje zout en de eieren tot een glad beslag.

Maak de bakvorm bak klaar door deze in te smeren met de gesmolten boter en vervolgens te verstuiven met bloem.

Haal het vanillestokje uit de lauwe melk en giet deze bij het beslag. Meng alles onder elkaar.

Leg de gemarineerde pruimen op de bodem van de bakvorm.

Giet het beslag over de gemarineerde pruimen in de bakvorm.

Schuif de bakvorm vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten ongeveer.

Zet de oven vervolgens uit en laat de cake er nog even in afkoelen in de oven. Serveer de cake als hij nog lauw is en werk af met een snuifje bloemsuiker.

Far Breton met Armagnac