Fajita met seitan fritti

Deze pittige pannenkoekjes zijn de heerlijke vegetarische variant van een fajita. Schrik niet af van Seitan, want het lijkt enorm op eekhoorntjesbrood. Overheerlijk met in combinatie met een frisse guacamole en een pittig slaatje.

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • olijfolie
  • 1 scheut olijfolie
  • zout
  • cayennepoeder
  • 1 snuif cayennepoeder
  • komijn
  • 1 snuif komijn
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 snuif gerookt paprikapoeder
  • 0.5 limoen
  • 0.25 ijsbergsla
  • 0.25 rode chilipeper
  • 3 tomaten
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 blik maïs
  • peper
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 1 rode paprika
  • 400 g seitan
  • 8 tortilla
  • enkele blaadjes koriander
  • enkele jalapeñopeper
  • 1 toefje zure room

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de avocado’s en snijd in kwartjes. Leg ze in de keukenrobot en giet er wat olijfolie bij. Mix de avocado tot een gladde guacamole.

Kruid de guacamole met zout, cayennepoeder, komijn, gerookt paprikapoeder en het sap van een halve limoen. Meng goed onder elkaar en schep uit in een kommetje. Giet er nog een scheutje olijfolie over en sluit af met een stuk vershoudfolie.

Snijd een kwart van de ijsbergsla in kleine stukken. Doe de ijsbergsla in een kom. Snijd de chilipeper fijn en voeg ook deze toe aan de salade.

Snijd 3 tomaten in kwartjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd de rest van de tomaten in blokjes. Versnipper de helft van de rode ui en voeg ook toe aan de salade. Doe er tenslotte nog de helft van mais uit blik bij en meng de groenten onder elkaar.

Kruid de salade met peper en zout en giet er de olijfolie en de rode wijnazijn over.

Verwarm een pan met olijfolie.

Snijd de andere helft van de rode ui in halve ringen. Schil de rode paprika en snijd ook deze in reepjes. Bak de rode ui in de pan met olijfolie. Voeg er ook de seitan aan toe. Kruid met een snuif komijn,  een flinke snuif cayennepeper en een snuif paprikapoeder. Doe er de paprika ook bij. Laat de groenten even goed bakken.

Leg de tortilla een tweetal minuten in de oven.

Haal de tortilla uit de oven en beleg met wat warme groenten. Leg er de koude groenten bovenop en schep er een lepel guacamole op. Doe hier nog een toef zure room op. Werk het geheel af met enkele stukjes fijngesneden jalapeños en enkele blaadjes koriander voor de liefhebbers.

Fajita met seitan fritti