Eton mess

Snel en eenvoudig je gasten omverblazen? Met dit dessert, dat per toeval ontdekt is, pak je gegarandeerd uit bij iedereen.

Ingrediënten

  • 100 g kristalsuiker
  • een scheutje water
  • 2 eiwit
  • 200 g aardbeien
  • 0.5 bakje aardbeien
  • 2 dl room
  • 200 g mascarpone
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen

Benodigdheden

  • een keukenmachine met een klopper
  • een spuitzak
  • een elektrische staafmixer
  • 4 dessertglazen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop. 

Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.

Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.

Verwarm de oven voor tot 90 à 100°C.

Zet een kookpot met een scheutje water op een matig vuur en strooi er de diepgevroren aardbeien in.

Meng de suikersiroop onder het opgeklopte eiwit tot meringue. 

Vul de spuitzak met de meringue. Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven.

Mix de opgewarmde aardbeien tot een gladde coulis. 

Doe de room, de mascarpone, de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok in een ruime mengkom. Voeg de zeste van de limoen toe, samen met een beetje limoensap. Klop alles op met de keukenmachine

Laat de coulis en de mascarponeroom even afkoelen in de koelkast.

Snijd de verse aardbeien in stukjes. 

Bouw het dessert op. Verkruimel eerst de meringue in de dessertglazen. Leg er enkele aardbeienstukjes bovenop, gevolgd door een lepel mascarponeroom. Werk het dessert af met wat coulis. Hou deze volgorde aan tot het glas gevuld is.

Eton mess