Escalivada is een typisch Catalaans gerecht van koude geroosterde groenten. Je serveert het als voorgerecht of lichte lunch, met een lekker stukje vis erbij of met geitenkaas, zoals in deze vegetarische versie.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kerstomaten
  • 50 g appelkappers
  • 0 olijfolie
  • 0 peper
  • 0 grof zout
  • 0 enkele blaadjes basilicum
  • 400 g geitenkaas

Benodigdheden

  • een barbecue
  • een plastic zakje

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Leg de rode paprika, de aubergine, de courgette en de ui in hun geheel en ongeschild op de barbecue. Laat zo’n 30 minuten roosteren op de grill. Draai ze af en toe even om.

Doe de geroosterde groenten in een plastic zakje en laat ze zo afkoelen.

tip
De groenten beginnen te “zweten” in de plastic zak, zo kan je ze later makkelijker pellen.

Halveer de kerstomaten en de appelkappertjes. Schik ze op een schaal.

Haal de groenten uit de zak en snijd ze doormidden. Lepel of snijd het vruchtvlees eruit. Zorg dat je geen stukjes geroosterde pel mee hebt. 

Leg het vruchtvlees op de schaal met de kerstomaten en kappertjes.

Besprenkel met een likje goede olijfolie en kruid met peper en grof zout.

Werk af met enkele blaadjes basilicum. Verkruimel er wat geitenkaas over en serveer.