English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

Uitgebreid ontbijten op de 2e kerstdag is altijd een goed idee. Jeroen serveert al het lekkers van een typische English breakfast tussen een broodje. Dat broodje serveert hij met een zoete porridge of havermoutpap en fijngehakte gedroogde abrikozen en noten. Een aanrader voor de volgende brunch. 

Ingrediënten

  • olijfolie
  • een likje olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • een flinke eetlepel tomatenpuree
  • een snuifje kristalsuiker
  • een flinke eetlepel appelazijn
  • 3 eetlepel passata
  • 1 blik witte bonen
  • enkele druppels Tabasco
  • een snuifje zout
  • zout
  • 8 sneetje ontbijtspek
  • 1 havermout
  • 2 melk
  • 1 scheutje melk
  • 2 banaan
  • 4 ei
  • peper
  • een klontje boter
  • 120 g gedroogde abrikoos
  • 120 g notenmix
  • 8 knackworst
  • 8 piccolo

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. 

Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.

Pel en plet een teentje look en voeg ze toe aan de stovende sjalot.

Meng er de tomatenpuree, de suiker, de appelazijn, de passata en een scheut water onder.

Spoel de boontjes af en voeg ze toe aan de saus.

Breng de saus verder op smaak met enkele druppels tabasco en een snuifje zout. Laat ze vervolgens even pruttelen op een zacht vuur.

Leg het ontbijtspek in een ovenschaal en laat ze gedurende 10 - 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Doe de havermout in een pannetje en voeg er dubbel zoveel melk aan toe.

Snijd de bananen in stukken en voeg met het kaneelstokje toe aan de havermout. 

Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot je een pap bekomt.

Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout.

Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak een roerei van het mengsel.

Laat het spek uitlekken op een vel keukenpapier. 

Snijd de gedroogde abrikozen en de notenmix grof.

Laat een grillpan heet worden op het vuur. Bak er vervolgens de worsten in en giet er een scheutje olijfolie over.

Doe wat van de porridge (havermout) in een kommetje. Werk af met de grof gesneden gedroogde abrikozen en notenmix bovenop.

Snijd een piccolo open en leg er wat van het roerei in, gevolgd door een gegrilde worst, de bonen in tomatensaus en enkele reepjes gebakken spek.

English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten