Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank

Ben je een fervent loper of fietser? Dan heb je af en toe vast behoefte aan een energiereep en een gezond sportdrankje. Jeroen toont hoe eenvoudig het is om beide zelf te maken.

Ingrediënten

  • 100 g amandelen
  • 100 g pompoenpit
  • 50 g sesamzaad
  • 150 g abrikoos
  • 75 g havermout
  • 6 eetlepel honing
  • 100 g pindakaas
  • 0 zout
  • 50 g druivensuiker
  • 1 liter water
  • 50 milliliter Roosvicee
  • 1 limoen
  • 0 zout

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes
  • een vijzel met stamper
  • bakpapier of siliconenmatjes (2)
  • een deegrol

Partners

Bereiding

Energiereep

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Doe de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes in de hakmolen.
Doe er de abrikozen en havermout bij.
Voeg er honing, pindakaas en een snuifje zout aan toe. Mix alles tot een korrelige, bewerkbare massa.
Schep de massa op een siliconenmatje of op een vel bakpapier. Leg er een tweede matje of een vel bakpapier op en rol met de deegrol uit tot 1,5 à 2 cm dikte.
Duw de randen wat recht zodat je een mooie rechthoek krijgt.
Schuif het deeg op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
Snijd het deeg in repen.

Energiedrank

Wrijf de druivensuiker heel fijn met een stamper in een vijzel. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken of gemalen druivensuiker kopen.
Los de druivensuiker op in koud water. Doe er Roosvicee of Ligacé bij.
Pers de limoen en doe het sap bij de energiedrank. Voeg er ten slotte een snuifje zout aan toe. Meng goed en bewaar in de koelkast.
Energiereep met amandelen, abrikozen en een sportdrank