Een Mexicaanse salade met mosselen, uit het vuistje

Oktober is een topmaand voor mosselen. De klassieke mosselbereidingen zijn geweldig, maar ze smaken ook perfect in deze Mexicaanse snack die je uit het vuistje kunt eten. Om de vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 ajuin
  • 3 stengels selder
  • olijfolie
  • 3 takje tijm
  • 5 blaadje laurier
  • peper
  • 1 scheut witte wijn
  • witte wijnazijn
  • 2 paprika
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 blik bonen
  • 2 blikje maïs
  • fajita kruidenmix
  • zout
  • 2 avocado
  • olijfolie
  • een halve citroen
  • zout
  • cayennepeper
  • 8 tortillavel
  • 4 eetlepel zure room
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De mosselen

Spoel de mosselen in koud water en maak ze goed schoon.

Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve ringen.

Spoel de selder en snijd hem in stukken.

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de uien en de selder kort aan. 

Doe er de mosselen bij. Kruid met tijm, laurier en peper. Giet er een flinke scheut witte wijn bij.

Zet een deksel op de pan en laat de mosselen garen op een laag vuur. Schud af en toe op.

Haal de pan van het vuur als de mosselen open zijn.

Haal de mosselen uit de pan. Zeef de mosseljus. Houd het vocht bij om te gebruiken in een soep of ander gerecht.  Vries de jus eventueel in.

Haal de mosselen uit de schelp.

Besprenkel de mosselen met een beetje olie en azijn. Laat ze afkoelen in de koelkast.

Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).

Snijd de mosselgroenten fijn.

Doe de mosselgroenten bij de paprikabrunoise.

Hak de zongedroogde tomaten fijn. Doe ze bij de groenten.

Giet de zwarte bonen af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken. Doe hetzelfde met de maïs.

Doe de bonen en de maïs bij de groenten. Meng de groenten met een scheutje olijfolie en wat azijn. Kruid met fajita kruidenmix en zout.

De guacamole

Pel de avocado’s en verwijder de pit. 

Plet het vruchtvlees met een scheutje olijfolie en wat citroensap. Kruid met zout en cayennepeper.

De afwerking

Meng de afgekoelde mosselen met de groenten.

Vouw een tortillavel 2 cm naar binnen en rol tot een hoorntje. Zet het recht in een glas.

Vul de hoorntjes met mosselen en groenten. Werk af met een toefje zure room, een schep guacamole en enkele blaadjes koriander.

Een Mexicaanse salade met mosselen, uit het vuistje