Eclair met crème Suisse, witte chocolade en aardbeien

Verwen jezelf met dit heerlijke dessert. Een goedgevulde eclair afgewerkt met heerlijke, verse aardbeien en een laagje witte chocolade. Een toetje waarmee je bij iedereen een lach op het gezicht tovert.

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 2 blaadje gelatine
  • water
  • 4 dooier
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok
  • 50 g puddingpoeder
  • 2 dl water
  • 100 g boter
  • 180 g bloem
  • 5 ei
  • 1 dooier
  • een snuifje kristalsuiker
  • 3 dl room
  • 100 g witte chocolade
  • een bakje aardbeien
  • 50 g chocoladeschilfers

Benodigdheden

  • een keukenrobot met K-hulpstuk en klopper
  • een garde
  • een spuitzak
  • een gekarteld mes
  • platicfolie

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De crème Suisse

Breng de melk aan de kook. 

Week de gelatine in koud water.

Scheid de eieren en verzamel enkel de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Weeg de suiker en doe deze bij het eigeel. 

Laat de klopper van de machine alles mengen tot een egale ‘ruban’.

Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe zowel de zaadjes als de peul in de melk. 

Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en meng het geheel met de garde. 

Giet een beetje van de warme melk bij de pudding en klop los. 

Verwijder de vanillepeul uit de melk en giet de pudding bij de warme melk op het vuur. 

Blijf in de pot roeren zodat het geheel niet aanbrandt. 

Stort het beslag in een schaal, dek af met wat plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast. 

Het soezenbeslag

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Breng het water samen met de vanillepeul aan de kook. 

Voeg er de boter aan toe. 

Wacht tot de boter gesmolten is. Verwijder de vanillepeul en meng met de garde de bloem onder de gesmolten boter en water tot een vast beslag.

Doe het beslag in een mengschaal en laat de keukenrobot met menghaak verder kloppen. 

Meng er één voor één de eitjes aan toe. 

Vul de spuitzak met het soezendeeg. Spuit het deeg in dikke slierten op een vel bakpapier of op een siliconen matje. 

Scheid de dooier van het eiwit en voeg er een scheutje melk aan toe. Smeer het deeg hiermee in. Besprenkel met wat suiker en bak de eclairs af in de oven. 

Verlaag de temperatuur van de oven na 5 minuten naar 175 °C. Laat nog 15 minuten bakken. 

Afwerken en serveren

Haal de pudding uit de koelkast en giet in een mengschaal.

Giet de room in een pot en breng aan de kook. Meng de gelatine onder de room. 

Meng de room met de gelatine onder de pudding met behulp van de keukenrobot met klopstuk. 

Klop de koude room op tot een halfopgeklopte slagroom en spatel onder de pudding.

Smelt de witte chocolade au bain marie. 

Giet de pudding in de spuitzak en laat opstijven in de koelkast. 

Zet de oven uit en laat de soezen afkoelen in de oven. 

Was de aardbeien en snijd in stukjes. 

Snijd de soezen in 2 en verdeel de crème Suisse over de onderkant van de soezen. 

Leg enkele aardbeien op de pudding.

Werk af door de bovenkant van de soezen in te smeren met wat witte chocolade en witte chocoladeschilfers. 

Je rijkelijk gevulde eclair is af. Tijd om aan tafel te gaan, smakelijk!

Eclair met crème Suisse, witte chocolade en aardbeien