Dürüm met pulled lamb, aubergine en spitskool

Klinkt het broodje pulled pork met koolsla je nog bekend in de oren? Dan zal deze dürüm je ook wel smaken! Een stevig stuk lamsschouder ingewreven met een heerlijke 'rub' van specerijen gaart lang en traag in de oven. Deze Amerikaanse bereiding zorgt ervoor dat het vlees makkelijk uit elkaar kan worden gehaald met een vork. Vul het tortillavel met de pluksels kruidig vlees, de groenten en de huisgemaakte looksaus. Een heerlijke dürüm en succes gegarandeerd!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel grof zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen venkelzaad
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 kg lamsschouder
  • olijfolie
  • 2 dl appelsap
  • appelsap
  • een scheut azijn
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 0.5 spitskool
  • peper
  • zout
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel sriracha
  • 0.5 teentje look
  • een scheut ketjap
  • enkele druppels sesamolie
  • een flinke eetlepel witte sesamzaadjes

Benodigdheden

  • Een braadslede
  • aluminiumfolie
  • een grillpan
  • een fijnrasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

Doe de bruine suiker in de mengkom, gevolgd door het grof zout, oregano, rozemarijn, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, gemalen venkelzaad, komijn en currypoeder. Meng de kruiden onder elkaar tot de ‘rub’.

Leg de lamsschouder in een braadslede, smeer hem aan beide kanten in met olijfolie en vervolgens de ‘rub’ (het kruidenmengsel).

Giet het appelsap rond het vlees in de braadslede, verpak hem met aluminiumfolie en schuif de braadslede minstens 2 tot 3 uur de oven in.

Meng een scheut azijn met de bloemsuiker, kurkuma en gemalen venkelzaad in een mengkom. Voeg er een scheut water aan toe.

Snijd de spitskool fijn en leg deze in de marinade. Breng op smaak met peper en zout.

Laat een scheut olijfolie verwarmen in de pan. Snijd de aubergine in blokjes en stoof ze aan in de hete olie. Kruid de blokjes met peper en zout.

Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, de sriracha en het geraspte teentje look. Zet vervolgens even aan de kant.

Blus de aubergines met de ketjap en de sesamolie. Voeg er ook witte sesamzaadjes aan toe.

Haal het vlees uit de oven en giet er een extra scheutje appelsap bij.

Haal het vlees van het been, trek het vlees uit elkaar en haal grondig door de kruiden.

Leg het vlees op een wrap, gevolgd door de gemarineerde spitskool, de gestoofde aubergine en een lepel van de looksaus.

Rol de wrap op en gril kort in de grillpan.

Dürüm met pulled lamb, aubergine en spitskool