Durum met konijn, hummus en feta

De minder vettige variant op de gekende frituursnack: een tortillavel met heerlijk gemarineerd konijnenvlees, als saus gaan we voor hummus samen met een garnituur van verschillende groenten en tot slot werken we af met feta. Oprollen maar en deze durum wordt thuis in een mum van tijd een echte topper!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje look
  • 2 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 500 g konijnenfilet
  • een flinke scheut olijfolie
  • een scheut olijfolie
  • kipkruiden
  • een snuif lookpoeder
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuif komijn
  • een snuif oregano
  • 1 eetlepel Tahin
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • een halve limoen
  • een halve ijsbergsla
  • 4 tortillavel
  • 200 g feta

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de kikkererwten en zet ze op in wat water in een steelpannetje. Pel de look en laat hem meekoken met de kikkererwten.

Snijd de puntpaprika’s en de ui in reepjes.

Snijd het konijn in plakken en doe ze met de paprika en de ui in een kom.

Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe, gevolgd door peper, zout, Dagelijkse kost kippenkruiden, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, wat komijn en een snuif gedroogde oregano. Laat het vlees en de groenten even marineren.

Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze met koud water. Doe de kikkererwten en de look in pot van de blender met de tahin, olijfolie, de yoghurt en het sap van een halve limoen. Kruid met zout en wat komijn en mix tot een gladde hummus.

Kuis, was en snijd de ijsbergsla fijn.

Laat een flinke scheut olie heet worden in een wok en bak de stukken konijn en de groenten kort in de hete olie. Ook de paprika mag mee in de wok. Bak in verschillende keren, zodat er niet te veel in de wok ligt.

Rooster de tortillavellen kort in de oven en leg ze op je werkvlak.

Smeer een laag hummus op de tortillavellen en schep er wat van het gebakken konijn met groenten op. Doe er vervolgens wat ijsbergsla op, werk af met stukjes feta, rol de tortilla op en serveer.

Durum met konijn, hummus en feta