Dumplings van eend met een oosterse dip

Jeroen eet heel graag oosters. Dit is een niet-alledaags maar heel smakelijk hapje met gekonfijte eendenbout en een pittige dipsaus.

Ingrediënten

  • 4 eendenbout
  • 50 g gemberwortel
  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 3 tenen knoflook
  • 0 bakolie
  • 4 eetlepel honing
  • 2 eetlepel hoisinsaus
  • 1 pak dumplingvellen
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 0 een toefje wasabi
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 2 cm gemberwortel
  • 0 1/3 limoen
  • 0 een halve bussel lente-uien
  • 0 sesamzaadjes

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes
  • een fijne rasp
  • een stoommandje
  • een kookpenseel

Partners

Bereiding

De dumplings

Verwarm de oven voor tot 160 °C. Leg de eendenbouten in een ovenschaal en warm ze op in de voorverwarmde oven.

Schil de gember en snijd hem in stukken. Pel de sjalot en snijd grof. Snijd de chilipeper in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de gember, sjalot, chilipeper en knoflook in de hakmolen en mix.

Verwarm een scheut olie in een pan. Stoof het mengsel wat aan.

Pluk het vlees van de eendenbouten en doe het bij het gestoofde mengsel. Giet er wat van het gesmolten eendenvet bij en voeg er een klein scheutje water aan toe.

Doe de honing en de hoisinsaus bij het mengsel en laat even mee stoven.

Mix alles fijn in de hakmolen.

Breng een kookpot water aan de kook. Zet er een stoommandje boven.

Leg een theelepel vulling op een dumplingvel. Strijk met een kookpenseel de randen in met water. Vouw het vel dicht tot een half maantje en duw de lucht er zo goed mogelijk uit.

Stoom de dumplings gaar in het stoommandje.

De dipsaus

Meng de sweet chilisaus met wasabi en sojasaus. Rasp er de gember bij. 

Pers de limoen bij de saus.

Afwerken en serveren

Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan. Snipper het groen van de lente-uien.

Serveer de dumplings met gesnipperde lente-uien, geroosterde sesamzaadjes en de pikante dipsaus.

Dumplings van eend met een oosterse dip