Dikke groentesoep met kippenbillen

Jeroen is dol op deze dikke groentesoep die zijn vrouw regelmatig voor hem maakt. Het is een maaltijdsoep waarbij je geen bouillon gebruikt, maar de kippenbillen en groenten rechtstreeks smaak afgeven. De bonen in tomatensaus maken de soep extra dik en vullend. Door de koolhydraten in de bonen wordt het bovendien een volwaardige maaltijd.

Ingrediënten

  • 3 kippendij
  • 3 wortel
  • 2 ui
  • 1 bussel prei
  • 2 stengel selder
  • 0.5 knol venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blik witte bonen
  • 1 blik tomaat
  • 0 olijfolie
  • 5 blaadje laurier
  • 3 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De dikke groentensoep

Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.

Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes en stoof mee met de groenten.

tip
Plet knoflook door de palm van je hand op het vlak van het mes te zetten en de look fijn te pletten met de achterkant van het mes (niet het lemmet).

Leg de kippendijen op de groenten. Giet er water bij tot de groenten en de kip volledig onder staan.

Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout en breng de soep aan de kook.

Doe de witte bonen in tomatensaus bij de soep. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en doe ze ook bij de soep.

Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur met het deksel op de ketel.

Haal de kippendijen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees er af.

Doe het kippenvlees bij de soep en serveer in kommen of diepe borden.

Dikke groentesoep met kippenbillen