Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi

Dahl is een Indiaas gerecht op basis van peulvruchten. Het wordt vaak gecombineerd met groenten en dat is precies wat Jeroen doet. En deze heerlijke vegetarische groentecurry is het resultaat! De afwerking kent wel een Belgisch kantje, namelijk Belgische Halloumi kaas: Berloumi. 

Ingrediënten

  • 100 g rode linzen
  • scheut olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 zoete aardappel
  • 3 stengels groene selder
  • 4 wortel
  • 2 teentjes look
  • 30 g gember
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • snuif garam masala
  • snuif kardemom
  • snuif komijn
  • snuif tandoorikruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 100 g cashewnoten
  • 200 g spinazie
  • 200 g Berloumi
  • een halve citroen
  • een halve bussel koriander
  • naanbrood

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de linzen even weken in wat water.

Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selder en wortelen. Laat alle groenten stoven in de pot.

Doe er de geplette look, geraspte gember en currypasta bij en laat hem even meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom, tandoorikruiden en garram massala.

Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes (of gepelde tomaten) en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten pruttelen onder een deksel.

Laat een pannetje met wat olie heet worden, ga met een mes door de cashewnoten en kleur ze.

Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij, van zodra die onder de warme curry gemengd is zal die garen.

Snijd de Berloumi in blokjes. Laat wat olie heet worden in een pan en bak de blokjes Berloumi goudbruin.

Werk de dahl af met wat sap van een citroen, wat cashewnoten, wat pluksels koriander en de gebakken Berloumi. Serveer met wat naan.

Dahl met zoete aardappel, rode linzen en Berloumi