Dahl met spinazie en gegrilde aubergine

Dahl is een Indiase stoofpot met linzen en flink wat specerijen. Een leuk vegetarisch gerecht dat je  op tafel kan zetten om te delen met het hele gezin. 

Ingrediënten

  • 200 g linzen
  • 2 aubergine
  • olijfolie
  • een snuif korianderpoeder
  • een snuif tijm
  • een snuif komijn
  • een snuif lookpoeder
  • peper
  • zout
  • 3 ajuin
  • 4 teentje look
  • 30 g gember
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 flinke snuif garam masala
  • 1 flinke snuif kurkuma
  • 400 g spinazie
  • 4 tomaat
  • 1 blik kokosmelk

Benodigdheden

  • Een zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de linzen minstens 10 minuten weken in water.

tip Laat je linzen gerust een nachtje weken. Hoe langer, hoe beter.

Verwarm de bbq voor op 200°C. 

Snijd de aubergines in plakken. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng verder op smaak met koriander, gedroogde tijm, komijn, lookpoeder, peper en zout. Zet de ovenschaal aan de kant en laat de kruiden even intrekken.

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een casserole. 

 

Pel de uien en snijd ze in kwartjes. Pel de teentjes look en doe ze met de uien in de hakmolen. Maal al een eerste keer fijn. 

Schil de gember en snijd ze in stukken. Snijd ook de rode chilipeper in stukken. Doe de gember en de rode chilipeper in de hakmolen en maal het geheel fijn. Stoof de fijngemalen groenten aan in de hete olijfolie.

tip Doe het in meerdere keren als de hakmolen te vol geraakt.

Kruid het geheel met een flinke snuif garam masala en kurkuma.

Haal kort het mes door de bladeren spinazie en laat ze meestoven in de casserole.

Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe aan de stoofpot.

Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd vervolgens in blokjes. Voeg de tomatenblokjes vervolgens toe aan de casserole, gevolgd door de kokosmelk. Kruid de stoofpot bij met een flinke snuif zout en laat 10 minuten rustig pruttelen op een zacht vuur.

Gril de plakken aubergine op de hete bbq aan beide kanten.

Werk de stoofpot af met de in stukken gesneden gegrilde aubergines.

Dahl met spinazie en gegrilde aubergine