Curry van zoete aardappel, pinda en rijst

In de Indische keuken wordt veel minder vlees gebruikt dan bij ons. Maak bijvoorbeeld eens een vegetarische curry met pompoen, zoete aardappelen en allerlei wintergroenten. Gebruik maar wat in de koelkast ligt. Een verwarmend gerecht om thuis ook een keer te proberen.

Ingrediënten

  • 0 arachideolie
  • 2 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 30 g gember
  • 2 wortel
  • 2 zoete aardappel
  • 4 stengels bleekselder
  • 1 stengel prei
  • 1 pompoen
  • 1 koffielepel garam masala
  • 0 kurkumapoeder
  • 2 eetlepel currypasta
  • 1 liter water
  • 330 ml kokosmelk
  • 2 eetlepel pindakaas
  • 0.5 bloemkool
  • 3 limoenblaadjes
  • 0 zout
  • 2 builtje rijst
  • 0 arachideolie
  • 2 ajuin
  • 1 teen knoflook
  • 15 g gember
  • 4 eetlepel yoghurt
  • 0 enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • een blender
  • een stoofpot

Partners

Bereiding

De curry

Verhit een scheut olie in grote stoofpot.

Pel en snipper de rode uien. Bak ze in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de uien.

Schil en rasp de gember. Stoof aan met de uien en knoflook.

Schil de wortelen en de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan.

Maak de selder en de prei schoon. Snijd de stengels ook in stukjes en stoof ze aan met de rest van de groenten.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof het mee aan.

Kruid met garam masala en een snuif kurkuma. Doe er de rode currypasta bij.

Giet er het water en de kokosmelk bij. Voeg er de pindakaas aan toe.

Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze ook in de kookpot. Voeg er de limoenblaadjes aan toe en zet een deksel op de pan. Laat alle groenten een half uur garen op een zacht vuur.

Doe ongeveer een kwart van de groentecurry in de blender en mix. Roer het mengsel door de rest van de groenten om de saus wat te binden. Kruid met een snuif zout.

De rijst

Kook de rijst gaar. Giet af.

Verhit een scheut arachideolie in een wok.

Pel en snipper de uien. Bak ze in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de pulp mee aan.

Rasp de gember en stoof mee aan. De uien, look en gember mogen mooi bruin zijn.

Doe er de rijst bij en laat even mee bakken.

Afwerken en serveren

Serveer de curry met de rijst.

Werk af met een lepel yoghurt en enkele blaadjes koriander.

Curry van zoete aardappel, pinda en rijst